Skip To Content
Jaunais Opel Astra ir “Vācijas Gada kompaktais automobilis 2023”

Jaunais Opel Astra ir “Vācijas Gada kompaktais automobilis 2023”

  • Vislabākais kompaktās klases automobilis Vācijā: Jaunākais Opel kompaktās klases automobilis pārsteidz ekspertu žūriju
  • Nepārprotams uzvarētājs: Astra un Astra Sports Tourer ar ievērojamu pārsvaru pār konkurentiem

 

Riselsheima.  Jaunais Opel Astra ir nosaukts par “Vācijas Gada kompakto automobili 20231. “Vācijas automobiļu balvas” neatkarīgā ekspertu žūrija izvēlējās jaunās paaudzes Astra un Astra Sports Tourer par labāko kompaktās klases auto Vācijā, krietni apsteidzot konkurentus šajā segmentā. Inovatīvās drošības tehnoloģijas, ko Opel piedāvā plašam kompaktās klases pircēju lokam jaunajā Astra, pārliecināja 27 automobiļu ekspertu un žurnālistu žūriju tikpat ļoti kā plašais spēka piedziņu klāsts, tostarp elektrificētais uzlādējamais hibrīds, ar ko Astra vadītāji pirmo reizi var braukt bez emisijām un īpaši atbildīgi. Žūrija atzinīgi novērtēja arī izteiksmīgo, progresīvo dizainu, kā arī braukšanas prieku un Astra piedāvāto cenas un kvalitātes attiecību. Prestižā balva oficiāli tika pasniegta vakar vakarā ceremonijā Bāddirkheimā, Vācijā.

 

“Apbalvojums “Vācijas Gada auto” kompaktajā klasē Astra un Astra Sports Tourer vēlreiz parāda, ka jaunākā auto paaudze ir ne tikai īsts izaicinājums, bet arī tai piemīt viss nepieciešamais, lai tā būtu uzvarētāja visos aspektos,” sacīja Andreass Markss, Opel vadītājs Vācijā.

 

“Opel Astra savā segmentā izceļas kā īsts universālis, kas pārliecināja mūsu žūriju visos aspektos. Starp citu, tas attiecas arī uz tādiem emocionāliem kritērijiem kā dizains un braukšanas prieks, kur tas nepārprotami apsteidza konkurējošos modeļus,” sacīja Jenss Mainers no GCOTY žūrijas.

 

Astra un Astra Sports Tourer: skatienus piesaistošs braukšanas prieks

Žūrija rūpīgi izpētīja jauno Opel Astra neskaitāmos testa braucienos. Tika ņemta vērā braukšanas uzvedība, lietojamība, komforts un daudzi citi aspekti. Disciplīnas, kurās kompaktās klases bestsellera jaunākā paaudze izceļas. Ar sistēmas jaudu 133 kW/180 ZS un 360 ņūtonmetru spēcīgu griezi elektrificētais Astra hibrīds piedāvā tīru braukšanas prieku (WLTP degvielas patēriņš2: 1,1–1,0 l/100 km, CO2 emisijas 24–23 g/km; abi kombinētajā ciklā). Piecu durvju automobilis paātrinās no nulles līdz 100 km/h tikai 7,6 sekundēs. Jaunā Astra pirmo reizi ir pieejama bez emisijām.

 

Informācijas un izklaides sistēmu un palīdzības sistēmu intuitīvu darbību nodrošina jaunais HMI interfeiss (Human-Machine Interface), skaidri izstrādātā, pilnībā digitālā Pure Panel kabīne ar īpaši platu skārienekrānu un tikai būtiskākie slēdži, piemēram, gaisa kondicionēšanai. Mūsdienīgas tehnoloģijas, piemēram, adaptīvie, bez atspīduma Intelli-Lux LED® Pixel Light priekšējie lukturi ar kopumā 168 LED elementiem, padara braukšanu patīkamāku un drošāku, īpaši gada tumšajos mēnešos. AGR sertificētie (Aktion Gesunder Rücken e.V.) ergonomiskie sēdekļi vadītājam un priekšējam pasažierim, piemēram, ar Alcantara apdari, nodrošina visaugstāko komfortu braucienu laikā.

 

Balva “Vācijas Gada auto” šogad tiek pasniegta jau piekto reizi. Neatkarīgā ekspertu žūrija, kuras sastāvā šobrīd ir 27 žūrijas locekļi, atlasa attiecīgo klašu uzvarētājus piecās kategorijās – kompaktais, Premium, luksuss, jauna enerģija un veiktspēja. Konkursa dalībnieku atlase notiek pēc objektīviem cenas un tirgus pieejamības kritērijiem. Konkurss pirmo reizi notika 2019. gadā.

 

Par Opel

Opel ir viens no lielākajiem Eiropas automobiļu ražotājiem un līderis CO2 izmešu samazināšanā, pateicoties plašajai elektrifikācijas ofensīvai. Uzņēmums tika dibināts Adam Opel Riselsheimā, Vācijā, 1862. gadā un sāka būvēt automobiļus 1899. gadā. Opel ir daļa no Stellantis NV, globālā līdera, kas radīts jaunajam ilgtspējīgas mobilitātes laikmetam, apvienojoties Groupe PSA un FCA Group 2021. gada janvārī. Kopā ar savu britu māsas zīmolu Vauxhall uzņēmums ir pārstāvēts vairāk nekā 60 valstīs visā pasaulē, turpinot ienākt jaunos starptautiskos tirgos. Opel pašlaik konsekventi īsteno savu elektrifikācijas stratēģiju, lai nodrošinātu ilgtspējīgus panākumus un nodrošinātu klientu nākotnes mobilitātes prasību izpildi. Līdz 2024. gadam būs pieejams katra Opel modeļa elektrificēts variants. Sākot ar 2028. gadu, Opel Eiropā pilnībā koncentrēsies uz elektriskajiem transportlīdzekļiem.

Apmeklējiet https://int-media.opel.com

1 Vācijas Gada kompaktais auto” (kompaktās klases kategorija, līdz 25 000 eiro).

2 Vērtības noteiktas, izmantojot reālistiskāku WLTP (Pasaules harmonizētā vieglo automobiļu novērtēšanas procedūra) testu metodi, kas aizstāj NEDC (Jaunā Eiropas braukšanas cikla) testa procedūru. Automobilis vēl nav pieejams. Automobiļa patēriņš, CO2 emisijas un nobraucamais attālums ir atkarīgi ne tikai no efektīvas automobiļa enerģijas izmantošanas, bet arī no braukšanas stila un citiem netehniskiem faktoriem. Informācija par patēriņu un emisijām neattiecas uz atsevišķu automobili un ir paredzēta tikai dažādu automobiļu tipu salīdzināšanai.